Jak na vyhledávání v mapě?
Jak se dají v mapě měřit vzdálenosti?
Jak vytvořit pdf soubor s mapou se zapnutými konkrétními vrstvami včetně legendy?
Jak na přichytávání v mapě?
Jak v mapě převzít geometrii? Jak na editaci délky a kolmic?



Odpovědi na tyto a spoustu dalších otázek vám přinese nový seriál vzdělávacích článků, které budou v rubrice Jak na to vycházet v příštích měsících. Ze zkušeností s každodenním používáním T-MAPY aplikací, videonávodů a občas i nějakých tipů a triků se dozvíte, jak s našimi aplikacemi pracovat co nejefektivněji.

První články budou určeny spíše pro úplně začátečníky, ale postupem času se dostaneme k pokročilejším funkcím a nástrojům a v plánu je i předvést tipy a triky v některých konkrétních pasportních aplikacích.

V minulé části jsme si prošli základní principy editace mapy, ukázali jsme si editační nástroje Spinboxu a předvedli jsme si princip a praktické využití funkce přichytávání. V této druhé a poslední části týkající se editace si projdeme možnosti převzetí geometrie, podíváme se na práci s délkami a kolmicemi a jak na rozdělení záznamu.

Editace - 2. část

Převzetí geometrie

V tomto videonávodu si ukážeme, jak převzít geometrii prvku z jiné vrstvy a příklad z jakých vrstev lze geometrii přebírat (typicky parcely, komunikace, úseky, ruzné typy objektů, apod.)

Délky a kolmice

Ve druhém videonávodu se dozvíme, jak zapnout a vypnout zobrazení délek a jak zapnout a vypnout zobrazení kolmic. U té příležitosti si ukážeme, jak rychle spočítat / zobrazit aktuální výměru prvku (obsah plochy), nebo jak rychle a elegantně vytvořit pravoúhlý prvek.

Rozdělení záznamu

V dnešním posledním videonávodu si předvedeme ukázku rozdělení samostatného záznamu na dva záznamy dle geometrie.

A to je pro čtvrtou část vše. Příště se vrhneme na oblíbené a často skloňované téma Práce s katastrem nemovitostí. Ukážeme si například jak na vyhledávání parcel, jak na vyhledávání sousedů či jak na výpis z listu vlastnictví. Stay tuned!