Jak na vyhledávání v mapě?
Jak se dají v mapě měřit vzdálenosti?
Jak vytvořit pdf soubor s mapou se zapnutými konkrétními vrstvami včetně legendy?
Jak na přichytávání v mapě?
Jak v mapě převzít geometrii? Jak na editaci délky a kolmic?



Odpovědi na tyto a spoustu dalších otázek vám přinese nový seriál vzdělávacích článků, které budou v rubrice Jak na to vycházet v příštích měsících. Ze zkušeností s každodenním používáním T-MAPY aplikací, videonávodů a občas i nějakých tipů a triků se dozvíte, jak s našimi aplikacemi pracovat co nejefektivněji.

První články budou určeny spíše pro úplně začátečníky, ale postupem času se dostaneme k pokročilejším funkcím a nástrojům a v plánu je i předvést tipy a triky v některých konkrétních pasportních aplikacích.

V minulé části jsme si ukázali základy toho, jak pracovat s mapou v T-MAPY aplikacích. Tentokrát se podíváme na základní přípravu pro tisk i pokročilý tisk mapy včetně legendy, informací a dalších popisků.

Jak na tisk mapy?

Základní tisk mapy

V tomto videonávodu si ukážeme, jak na standardní tisk mapy, jak si zvolit měřítko, vlastní výseč mapy a nadpis.

Pokročilý tisk mapy

Ve druhém videonávodu se dozvíme, jak na pokročilý tisk mapy, jaké vrstvy tiskneme, jak na orientaci tisku a jaké mimorámové údaje můžeme vytisknout.

A to je pro druhou část vše. Příště načneme téma editace mapy, popíšeme základní principy editace, nástroje pro editace a přichytávání. Stay tuned!